Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Opitá vodička (25) vletela s autom do davu ľudí: 4 mŕtvi a 40 zranených!

Opitá vodička zabila 22 ľudí Zobraziť galériu (2)
Opitá vodička zabila 22 ľudí (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Najmenej štyroch mŕtvych a vyše 40 zranených si vyžiadalo vyčíňanie opitej vodičky, ktorá v sobotu vrazila autom do davu ľudí v americkom štáte Oklahoma. O zvýšení počtu obetí informovala dnes agentúra Reuters.

K tragédii došlo počas pouličnej slávnosti oklahomskej štátnej univerzity v meste Stillwater. Dvadsaťpäťročná žena vrazila s vozidlom priamo do davu, ktorý sa prizeral slávnostnému univerzitnému sprievodu.

Polícia páchateľku identifikovala ako miestnu obyvateľku Adaciu Chambersová a zadržala ju pre podozrenie z jazdy pod vplyvom návykových látok.

Priamo na mieste zomreli traja ľudia a viac ako štyri desiatky ďalších utrpeli zranenia prevažne ľahšieho charakteru. Po prevoze do nemocnice zomrelo ešte jedno zranené dvojročné dieťa. Hospitalizovaných zostáva ešte osem ľudí vrátane piatich detí, pričom stav niektorých z nich je kritický. 

Pouličný sprievod sa konal pred nadchádzajúcim zápasom amerického futbalu medzi univerzitnými tímami Oklahomy a Kansasu.

Vodička najskôr autom prerazila zábrany okolo trasy sprievodu, narazila do odstaveného policajného motocykla a následne do davu divákov. Očití svedkovia opisovali desivé výjavy, keď telá niektorých obetí nárazy vymrštili vysoko do vzduchu. 

Viac o téme: Stillwater
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu