Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rusko v slzách: Katastrofy zabili 169 ľudí

Tým, čo prežili výbuch, ostal v očiach smútok za kolegami. Zobraziť galériu (3)
Tým, čo prežili výbuch, ostal v očiach smútok za kolegami.

RUSKO - Rusko postihli v priebehu jedného dňa hneď dve tragédie. Pondeľňajší výbuch metánu v uhoľnej bani na Sibíri si vyžiadal už 106 mŕtvych, kým štyria baníci sú nezvestní. Na juhu Ruska neďaleko Rostova zas včera v noci vyhorel dom dôchodcov, pričom zahynulo 63 ľudí.

V čase explózie, najtragickejšej v postsovietskej ére, sa v sibírskej bani Uľjanovskaja nachádzalo asi 200 pracovníkov. Medzi obeťami je aj britský bankový špecialista, ktorý prišiel do bane na prehliadku. Záchranárom sa podarilo dostať do bezpečia 93 baníkov, štyria však včera stále zostávali nezvestní. Na východ Ruska prišiel na príkaz prezidenta Vladimira Putina aj minister pre výnimočné situácie Sergej Šoigu, aby urýchlil vyšetrovanie. Medzi verziami príčin tragédie je „nečakaný pohyb podloží a možná chyba pri projektovaní šachty“, napísala s odvolaním sa na ruských vyšetrovateľov agentúra ITAR-TASS.

Druhá tragédia sa odohrala v Krasnodarskom kraji na juhu Ruska. Pri požiari domova dôchodcov zahynulo 63 ľudí, pričom väčšina zomrela zadusením. Zranilo sa 33 osôb. Hasiči sa dostali na miesto nešťastia v mestečku Kamyševatskaja až hodinu po ohlásení požiaru, keďže osada sa nachádza v odľahlom kúte kraja.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu