Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrť na výlete do púšte: Bláznivý nápad francúzskej rodiny (†42,†51) skončil fatálne

Ornella a David Steinerovci Zobraziť galériu (2)
Ornella a David Steinerovci (Zdroj: FB)

NEW YORK - Francúzsky pár neprežil výlet v púšti v americkom štáte Nové Mexiko. Manželia David a Ornella Steinerovci ale pravdepodobne zachránili život svojmu deväťročnému synovi, keď mu dávali dva hlty vody za každý jeden lok pre seba. S odvolaním sa na miestne úrady o tom v sobotu informovala agentúra AP.

Klimatológ otvorene o osude našej krajiny: Do sto rokov budeme mať na Slovensku step

Dvojica pochádzala z mesta Bourgogne neďaleko Remeša. Na túru v chránenej oblasti White Sands, ktorá je známa vďaka žiarivo bielym piesočným dunám, sa vydala v utorok po poludní s dvoma zhruba pollitrovými fľašami vody.

V miestach nie je žiadna vegetácia ani tieň a správa parku návštevníkov v letných mesiacoch varuje, aby so sebou mali najmenej 3,8 litra vody na osobu a na túry chodili len v hodinách, kedy je žiar menší.

Strážcovia parku našli rodinu pri pravidelnej obhliadke. Najskôr narazili na telo 51-ročnej manželky. Zhruba o hodinu neskôr objavili aj telo jej o deväť rokov mladšieho manžela, pri ktorom sa nachádzal aj ich syn. Chlapec bol síce dehydratovaný, inak ale v pozoruhodne dobrom stave, uviedol miestny šerif Benny House.

Chlapec vraj uviedol, že matka sa začala cítiť zle a sťažovala sa na poranené koleno. Rozhodla sa, že sa vráti do auta, po niekoľkých stovkách metrov sa ale zrútila. Otec a syn to ale nevedeli a ušli ešte asi 600 metrov, než skolaboval aj otec. Dvojica pravdepodobne zomrela na problémy spojené s horúčavou. Presnú príčinu by mala určiť pitva, napísala AP.

Viac o téme: TuristiPúšťHorúčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu