Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvážte cestu na Cyprus, varujú cestovné kancelárie: V autách sa začínajú topiť volanty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

NIKÓZIA - Extrémne horúčavy sa netýkajú len Slovenska, ale takmer celej Európy. Problémy majú aj na Cypre, kde sa ortuť teplomerov vyšplhala na 37 stupňov, no pocitovo hovoríme až o 57 stupňoch Celzia! Cestovné kancelárie varujú svojich klientov, v autách sa totiž dokonca začínajú topiť volanty.

Turisti v dovolenkových rezortoch boli vyzvaní, aby netrávili svoj čas na slnku, domácich médiá vyzývajú, aby sa podelili o svoje zážitky s horúčavou a tých, ktorí sa na ostrov ešte len chystajú, prosia, aby to zvážili. „Toto sú teploty, ktoré sa zvyčajne spájajú s miestami, ako je Irak,“ zdôveril sa jeden z užívateľov sociálnych sietí, iný napísal: „Vlna horúčav na Cypre spôsobila, že môj telefón odmieta pracovať. Strčil som ho na pár minút do chladničky, pomohlo.“


Auto zaparkované na slnku sa mení na rozpálenú pec


Zvážte cestu na Cyprus,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: cyprus-weather.org)

Merače tepla, ktoré sa nachádzajú na uliciach v centre, ukazujú 57 stupňov Celzia, tie v autách až 63 stupňov. Najmä britským turistom cestovné kancelárie a ich delegáti odporúčajú piť veľa vody, využiť všetky dostupné klimatizované priestory a používať opaľovacie krémy s vysokým ochranným faktorom, ako píše stránka britského denníka Daily Mail. Extrémnym teplotám pritom Cyperčania a turisti čelia v dôsledku vlny horúčav, ktorá zasiahla Blízky východ.

Viac o téme: PočasieHorúčavyCyprusRozpálené autá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu