Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Stredovek stále žije! Manželov a ich štyri deti zavraždili sekerami, pre jediný hlúpy dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DILLÍ - Indických manželov a ich štyri deti zabila sekerami skupina dedinčanov, ktorí ich podozrievali z praktizovania čarodejníctva a zoslania chorôb na ich deti. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zomrela dvorná čarodejnica Kremľa: Táto žena (†65) sa starala o zdravie ruskej elity!

Podľa polície spala rodina vo svojom hlinenom dome v dedine Lahada na východe krajiny, keď ju v noci napadla asi päťčlenná skupinka ľudí ozbrojených sekerami. Páchatelia vraj boli ich príbuzní, ktorí obete obviňovali, že proti nim zosielajú čary, a môžu za vlnu ochorení detí v dedine.

Policajti na miesto činu dorazili včera v ranných hodinách a našli šesť mŕtvych tiel v kalužiach krvi a osemročného chlapca, ktorý ako jediný prežil. Útočníci z dediny ihneď po masakri utiekli.

Povery v niektorých vidieckych častiach Indie sú stále veľmi silné a prípady lynčovania údajných čarodejníkov nie sú nijako vzácne. V roku 2013 zaznamenal indický národný ústav pre štatistiku zločinov 160 prípadov vrážd spojených s honom na čarodejnice a v roku 2012 ich bolo 119. Z minulého roka zatiaľ nie sú údaje k dispozícii.

Viac o téme: VraždaČarodejníctvoIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu