Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šialená "spravodlivosť" v Indii: Dievča prehovorilo o zvrátenom treste za čin svojho brata

Bangladéšské ženy vyšli do ulíc po brutálnom znásilnení mladej dievčiny.
Bangladéšské ženy vyšli do ulíc po brutálnom znásilnení mladej dievčiny. (Zdroj: SITA)

DILLÍ - V odľahlých oblastiach Indie sa stále riadia pravidlami a zákonmi, z ktorých zostáva civilizovanému človeku rozum stáť. Doplácajú na ne predovšetkým ženy, ktoré častokrát musia podstúpiť bizarné rituály a aj po tom, čo boli sexuálne zneužité, sú označované za vinníčky. ktoré musia dokázať svoju čistotu. Podobný prípad spravodlivosti obrátený na hlavu sa objavil aj nedávno.

Vyšinutý test v Indii ako dôkaz čistoty: Ženu znásilnili, teraz musí zvládnuť čosi neskutočné

Meenakshi Kumariová (23) a jej 15-ročná sestra utiekli z rodnej dediny po tom, čo starší rozhodli, že majú byť hromadne znásilnené ako trest za ich brata, ktorý odišiel s vydatou ženou. Teraz žijú v strachu, že si po nich niekto príde a odvedie ich späť do dediny, kde budú čeliť odpornej podobe "spravodlivosti".

"Ako sa môžeme niekedy vrátiť domov alebo do našej dediny? Ak sa niekedy vrátime, ublížia nám alebo nás znásilnia. Ak nie dnes, tak v budúcnosti," povedala Meenakshi, ktorá verí, že ich útek berú starší ako poníženie a budú bažiť po pomste.

Problém dievčat sa začal vo chvíli, keď ich brat Sumit Kumari (25), ktorý pochádza z nižšej kasty, utiekol so ženou z vyššej. Jeho rodina, ktorá sa skrýva, sa odvolala na Najvyšší súd v Indii a prosí, aby ich zbavil strašného trestu. Meenakshi žije v neustálom strese, hoci nenesie žiadnu vinu za činy svojho brata. "Milovať niekoho nie je hriech," uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu