Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kazach zverejnil netradičný inzerát: To, čo ponúkal, zaujalo aj políciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIPECK – Prisťahovalec z Kazachstanu predal na internete svojho trojročného syna, aby si mohol dopriať dom v Rusku. O prípade z Lipecka dnes informovali ruskí vyšetrovatelia.

Dvadsaťštyriročný Kazach sa podľa tejto verzie rozhodol vyriešiť si bytový problém tým, že na internete zverejnil inzerát ponúkajúci "predaj trojročného chlapca" za sumu 1,5 milióna rubľov.
Policajti, ktorí sa vydávali za záujemcov, si dohovorili s mužom schôdzku. Avšak na mieste namiesto peňazí čakalo Kazacha zatknutie. V prípade odsúdenia mu hrozí až desať rokov odňatia slobody.

Pri výsluchu sa muž obhajoval tým, že chcel pre chlapcov to najlepšie, teda dostať synčeka do dobrej rodiny. Matka dieťaťa ich totiž opustila už pred rokom a vrátila sa do Kazachstanu. Zatknutý sa ocitol vo vyšetrovacej väzbe. Chlapec bol hospitalizovaný v nemocnici pre podozrenie z infekcie.

Lipeck leží v centrálnej časti Ruska, asi 500 kilometrov juhovýchodne od Moskvy. Podľa serveru newsru.com ide o druhý prípad predaja detí v Rusku cez internet počas jediného týždňa. Minulý pondelok úrady v Jakutsku na Sibíri oznámili zatknutie dvadsaťšesťročnej ženy, ktorá sa snažila zbaviť sa novorodenca, rovnako za 1,5 milióna rubľov.

Viac o téme: Lipeck
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu