Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma vo Francúzsku: Ozbrojenci vtrhli do obchodu, zajali 18 rukojemníkov!

Muži boli ozbrojení brokovnicami! Zobraziť galériu (3)
Muži boli ozbrojení brokovnicami! (Zdroj: Twitter)

PARÍŽ – V obchode na severnom predmestí Paríža dnes od rána zadržiavali doteraz neznámi ozbrojení zločinci 18 zamestnancov, uviedla miestna polícia. Ide podľa nej zrejme o pokus o lúpežné prepadnutie. Podľa najnovších informácií sa pred jedenástou hodinou polícii podarilo vtrhnúť dnu a oslobodiť rukojemníkov.

Francúzske médiá uvádzajú, že polícia aktuálne prehľadala obchodný dom, ale lupičov v ňom už nenašla; pravdepodobne sa im podarilo nepozorovane prekĺznuť. Kým sa zamestnanci vrátia späť na pracovisko, podozriví sú na úteku.

Podľa Le Monde malo ísť o ozrojenú lúpež a pred jedenástou hodinou polícia 18 rukojemníkov oslobodila, lupičov však na mieste nenašla, pretože medzičasom sa im podarilo utiecť. Ozbrojenci mali byť traja muži s brokovnicami. Le Parisien informoval, že jeden z lupičov by mal byť zamestnancom Primarku. Zločinci sú aktuálne na útoku a policajné jednotky prečesávajú ulice Paríža. 

Okolie nákupného centra je stále uzavreté a obliehané políciou kvôli bezpečnosti. Nie je totiž jasné, či sa zločinci stále neukrývajú v priestoroch nákupného centra. Podľa rukojemníkov boli lupiči počas prepadu pokojní a nikoho nezranili.

 

 

"V asi 6:30 SELČ dvaja alebo traja ozbrojení zločinci vnikli do obchodu (írskeho odevného podniku) Primark na predmestí Villeneuve-la-Garenne. Zrejme sa išlo o pokus o ozbrojenú lúpež," povedal AFP policajný predstaviteľ. Úrady vyslali na miesto špeciálnu zásahovú jednotku.

Viac o téme: LúpežFrancúzskoPrimark
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu