Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenka konvertovala na islam: Na internete sa objavilo VIDEO s jej "zasvätením"!

Michelle prijala islam. Zobraziť galériu (2)
Michelle prijala islam. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Slovensko je prevažne kresťanskou krajinou, v ktorej nie je veľkým zvykom, aby niekto konvertoval na iné náboženstvo. Byť kresťanom či ateistom je u nás vnímané ako bežná spoločenská záležitosť, stretnúť sa ale s niekým z našej vlasti, kto dal prednosť islamu, je už trochu iná šálka kávy. Nájdu sa však aj takí, ktorí nemajú problém o tejto zmene hovoriť do kamery. Nedávno sa totiž na YouTube objavilo ďalšie video, v ktorom mladá Slovenka hovorí o tom, ako sa chce stať moslimkou a verí v Korán. Nie je však ani zďaleka jedinou.

Na zázname zverejnenom na YouTube 16. mája vidno mladé dievča, sediace v kresle, a počuť mužský hlas spoza kamery, ktorý strieda arabčinu s angličtinou. V miestnosti sa nachádza aj ďalšia osoba, ale tú kamera zachytáva iba okrajovo.

Muž predstaví dievča ako Michelle zo Slovenska a hovorí, že jej položí zopár otázok, na ktoré má odpovedať. Rozhovor sa začína debatou o islame a Koráne. Dievča ho vraj študovalo posledných pár mesiacov a má povedať, čo si o ňom myslí. Michelle vysvetľuje, že ide o vedeckú knihu, v ktorej sa nenachádzajú žiadne chyby. Keď má problémy nájsť tie správne slovíčka, muž jej ochotne pomôže a Michelle prikyvuje. "Iba Boh môže stvoriť niečo také dobré a logické a bez chýb," dodáva tmavovláska.

Slovenka konvertovala na islam:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Potom nasleduje mužova zásadná otázka, či si je istá, že sa chce stať moslimkou. Slovenka na to odpovedá celou vetou: "Áno, som si istá, že sa chcem stať moslimkou." Nasleduje mužov preslov o tom, že európska kultúra a médiá si islam zle vykladajú. Ten, kto si Korán prečíta, pochopí, že je úplne iný. Michelle mu na to opäť horlivo prikyvuje. Súhlasí aj s tým, keď muž povie, že islam je dobrý a rešpektuje ľudské práva.

Keď už nie sú žiadne pochybnosti o tom, že Michelle chce naozaj konvertovať, odrieka po mužovi islamské slová viery. Arabčina jej však robí značné problémy a jej výslovnosť nie je ani zďaleka dokonalá, preto sa musí niekedy opraviť. Aby bolo všetkým, aj Slovenke, jasné, čo práve povedala, preloží muž text do angličtiny: "Verím a svedčím, že nie je žiadny iný Boh iba Allah, a svedčím, že Mohamed je posledný prorok Allaha. Svedčím a súhlasím, že aj Ježiš alebo Isa, sú tiež prorokmi Allaha".

Po tejto prísahe sa Michelle oficiálne stáva moslimkou a muž jej hovorí, že odteraz začína nový život. Všetko, čo bude činiť, bude robiť aj pre svoju vieru. Slovenka sa zdá byť mierne vykoľajená a mužský hlas sa ubezpečuje, či je šťastná. Ona mu vraví, že naozaj je a búši jej z toho srdce. Muž sa ešte uistí, že Michelle naozaj verí, že Ježiš bol prorokom Allaha a záznam končí.

Čo viedlo dievčinu ku konvertovaniu sa však z videa nedozvieme, jej pohnútky zostávajú tajomstvom. Nie je ale jedinou, ktorá sa rozhodla pre islam. Minulý rok sa na internete objavilo aj video s Thomasom. Jeho matka je Nemka a otec Slovák. Rozhovor je vedený v nemeckom jazyku a odohráva sa v obchodnom centre. Mladík vyzdvihuje pozitíva islamu a podľa neho prestúpenie bolo najsprávnejšou voľbou, akú v živote spravil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu