Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fenomenálny únik z čeľustí žraloka: Mladík takto porazil 3,5-metrové monštrum, ktoré sa ho snažilo zabiť!

Žralok biely
Žralok biely (Zdroj: Profiimedia)

KAPSKÉ MESTO - Potápač, fotograf a sprievodca Mathieu Dasnois z Kapského Mesta prežil útok veľkého bieleho žraloka, ktorého niekoľkokrát udrel päsťou a štuchol do oka, aby unikol z jeho čeľustí. Informoval o tom spravodajský server The Times.

Dvadsaťdeväťročný Dasnois skúšal nové potápačské vybavenie v plytkých vodách pri juhoafrickom pobreží, keď k nemu priplával viac ako tri a pol metra dlhý žralok, zahryzol sa mu do nohy a začal ho ťahať preč.

"Cítil som uhryznutie, ale musel som sa otočiť a pozrieť sa, aby mi došlo, že je to žralok," povedal Dasnois, ktorý tvora opísal ako "sakramentsky veľkého". Podarilo sa mu pichnúť žraloka do oka, a predátor ho pustil.

Vo chvíli, keď sa už blížila loď, aby fotografa vytiahla von z mora, zaútočil žralok znova, a tentoraz ho pohrýzol na rukách a pažiach. Dasnois ho niekoľkokrát udrel, a nakoniec sa ho ľuďom na lodi podarilo vytiahnuť na palubu a dopraviť na pobrežie.

Teraz sa v nemocnici zotavuje s ťažko pohryznutou nohou a tržnými ranami na rukách. Časť zubov žraloka mu zostala v koži, a lekári tak mohli s istotou určiť, že išlo o veľkého bieleho žraloka. Podľa odborníkov je prežitie takého útoku "fenomenálne".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu