Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Panika na pláži: Žralok zaútočil na deti, prišli o končatiny!

Výlet na pláži sa skončil tragédiou Zobraziť galériu (4)
Výlet na pláži sa skončil tragédiou (Zdroj: SITA)

OAK ISLAND - Dvaja tínedžeri - dievča a chlapec - utrpeli v nedeľu vážne zranenia pri dvoch útokoch žraloka, ku ktorým došlo necelé dve hodiny po sebe v pobrežných vodách pri mestečku Oak Island v americkom štáte Severná Karolína. Zatienilo to začiatok letnej turistickej sezóny v tomto malom letovisku, informovala v noci na dnes agentúra Reuters.

Dievča vo veku asi 14 rokov napadol žralok krátko po 16.00 h miestneho času. So závažnými zraneniami ľavej ruky a nohy ju previezli vrtuľníkom do nemocnice po tom, ako muž plávajúci neďaleko počul výkriky a prišiel jej na pomoc.

VIDEO Panika na pláži:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Starostka mesta Betty Wallaceová pre Reuters uviedla, že dievča, ktoré bolo v Oak Island len na návšteve prišlo o časť ruky a môže prísť aj o nohu. Jeden zo svedkov opísal incident ako hotové peklo. Videl muža, ktorý dievča z mora vytiahol. Všetci sa jej snažili pomôcť. Ďalšia žena popísala nehodu takto: " Bolo to hrozné, akoby to bola scéna z filmu Čeľuste".

VIDEO Panika na pláži:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

O približne 90 minút neskôr a asi tri kilometre východnejšie popri pláži pohrýzol žralok 16-ročného chlapca - v čase, keď úrady stále zamestnával prvý útok. Chlapec prišiel o ľavú ruku.  Bližšie okolnosti útokov, napríklad čo obete robili v mori alebo ako ďaleko od pobrežia plávali, neboli zatiaľ známe. Polícia však poslala na pláž osobitné hliadky varujúce ľudí, aby vyšli z vody. Na pátranie po žralokovi vyslali vrtuľník. 

VIDEO Panika na pláži:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube.com)

Wallaceová uviedla, že mestskí predstavitelia v pondelok dopoludnia posúdia, či majú pláž oficiálne uzavrieť pre verejnosť. V nedeľu bola za "nádherného" počasia plná.  K útokom došlo len dva týždne pred sviatočným víkendom okolo 4. júla, keď mesto Oak Island s približne 7000 stálymi obyvateľmi obvykle zaplní 30.000 až 40.000 návštevníkov.  Starostka dodala, že stretnutia so žralokmi sú tam nevídané - dlhoročný obyvateľ si nevedel spomenúť na jediné za 36 rokov. 

Hovorkyňa šerifa potvrdila, že úrady minulý štvrtok reagovali na správu o útoku žraloka pri 50 kilometrov vzdialenom mestečku Ocean Isle Beach. Televízia ABC News informovala, že pri ňom utrpelo menšie zranenia na nohe 13-ročné dievča. 

Viac o téme: Žralokútok Oak Island
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu