Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Žralok útočil pri francúzskom ostrove: Mladá žena (†21) po ataku dostala infarkt

Žralok
Žralok (Zdroj: thinkstockphotos.com)

SAINT-DENIS - Dvadsaťročná žena zomrela po tom, čo ju v mori pri francúzskom ostrova Réunion uhryzol do nohy a vážne poranil žralok. Obyvateľka ostrova pritom podľa očitých svedkov plávala so svojím priateľom len dva až tri metre od brehu. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AFP. Úrady uviedli do pohotovosti pobrežnej hliadky.

Mladý pár sa kúpal v sobotu pri pláži L'Étang-Salé na juhu ostrova, kde je kúpanie označené za nebezpečné a zakázané. Žralok dievča schmatol a pokúsil sa ju stiahnuť do hlbiny. Obeť sa ale bránila a dokázala sa zo zovretia čeľustí vyslobodiť. Na pláži dostala prvú pomoc a bola prevezená do nemocnice, kde ale zomrela na infarkt.

Incident zvýšil počet žraločích útokov pri ostrove Réunion v posledných štyroch rokoch na 14, z toho šesť skončilo smrťou plavcov. Emócie zvlášť vyvolal prípad pätnásťročnej dievčiny, ktorú v júli 2013 zabil žralok, keď bola len päť metrov od brehu v Saint-Paul na západe ostrova.

Réunion je zámorský departement a zároveň zámorský región Francúzska. Leží v Indickom oceáne a jeho hlavné príjmy závisia na turistike. Ostrov je zároveň jedným z najvzdialenejších regiónov Európskej únie. Slovo Réunion znamená francúzsky "stretnutie". Na zhruba 2500 kilometroch štvorcových tam žije asi 840 000 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu