Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Rusi sa svetu pochvália revolučnou zbraňou: Ukážu ju na Putinovej vojenskej prehliadke!

(Zdroj: VSRF)

MOSKVA - Rusi ukázali po prvý raz zábery nového tanku. Putin ho chce predviesť na veľkej vojenskej prehliadke na počesť ukončenia druhej svetovej vojny 9. mája. Nový typ vojenskej techniky uplatnenej v tanku predstavuje revolúciu.

Ruská armáda ukázala nový typ tanku T-14 Armata. Podľa ruských novín Moscow Times sa má desať týchto strojov predveisť na Červenom námestí 9. mája počas veľkej vojenskej prehliadky. Rusi však zverejnili fotky, kde je vež tanku zakrytá.

Nový tank sa môže stať ťažným koňom v pozemných jedntkách. K dispozícii má 125 milimetrový kanón 2A82. Ten sa automaticky nabíja, pretože posádka nesedí vo veži, ale v korbe stroja. Trojčlenná posádka je vpredu špeciálne opancierovaná.

Nové podvozky typu Armata majú byť využívané nielen pri tanku T-14. Jedným z ďalších vozidiel, ktoré by sa malo tešiť z novej techniky, je transportér BMPT T-15 či vozidlá so samohybnými delami.

Armata má 7 kolies v podvozku, rovnako ako americký tank Abrams. Doteraz mali ruské tanky kolies iba šesť. Predchádzajúce zábery nového tanku prezrádzali iný vzhľad veže. Úplného odkrytia sa dočkáme až na vojenskej prehliadke 9. mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu