Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ohromný výbuch v továrni: Zasahujú stovky hasičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PEKING - Silná explózia otriasla dnes chemickou továrňou v meste Čang-čou na východe Číny. Informovali o tom štátne médiá, ktoré k prípadu uviedli len málo podrobností. Podľa nich si výbuch nevyžiadal obete ani ranených.

Výbuch sa odohral v meste Čang-čou v provincii Fu-ťien v chemickej továrni, ktorá vyrába paraxylén používaný pri výrobe polyesterových vláken a plastov. Paraxylén môže spôsobiť podráždenie očí a nosa a vo vysokých koncentráciách, dokonca viesť k smrti.

Hasičský zbor v meste Čang-čou vo svojom mikroblogu informoval, že pri požiari v chemickej továrni zasahuje 430 hasičov. Súčasne poprel správy o mŕtvych a zranených, ktoré kolujú na sociálnych sieťach. Agentúra Sinchua však s odvolaním sa na zdroje v továrni informovala o jednom zranenom.

Chemické továrne s výrobným programom podobným ako chemička v Čang-čou sú v Číne veľmi citlivou témou, pretože obyvateľstvo, ktoré žije v ich blízkosti má obavy zo splodín a znečistenia. Akékoľvek plány na výstavbu nových chemických tovární vyvolávajú v Číne zvyčajne veľké protesty - naposledy sa tak stalo vlani v juhočínskom meste Mao-ming.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu