Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Panika na palube Germanwings: Odklonili až dva lety, problémy sa aeroliniek stále držia!

Havária nemeckého Airbusu
Havária nemeckého Airbusu (Zdroj: SITA)

FRANKFURT - Lietadlo nemeckej nízkonákladovej spoločnosti Germanwings letiace z Kolína nad Rýnom do Benátok dnes odklonili na pristátie v Stuttgarte kvôli problému s unikajúcim olejom. Na palube lietadla bolo 123 cestujúcich a piati členovia posádky.

Podľa vyhlásenia spoločnosti piloti po zistení poruchy odstavili jeden z motorov a požiadali o pristátie v Stuttgarte, kde technici lietadlo prehliadli a špecifikovali problém. Spoločnosť spresnila, že pristátie v Stuttgarte nebolo núdzové, ale šlo o štandardný postup v takýchto situáciách. Cestujúcich na cestu do Benátok pripravili náhradné lietadlo.

Spoločnosť Germanwings je už takmer dva týždne v centre pozornosti médií po tom, čo sa 24. marca vo francúzskych Alpách zrútilo jej lietadlo so 150 osobami na palube. Na základe analýzy záznamov z oboch čiernych skriniek existuje dôvodné podozrenie, že druhý pilot lietadlo svojvoľne znížil letovú výšku a lietadlo zámerne naviedol tak, aby vo veľkej rýchlosti narazilo do horského masívu. Náraz nikto neprežil.

Dnešná mimoriadna udalosť je v prípade Germanwings už druhá v priebehu posledných dvoch dní: agentúra ANSA totiž v piatok informovala, že svoju trasu muselo v tento deň zmeniť aj ďalšie lietadlo Germanwings letiace z Hannoveru do Ríma. Posádka bola nútená požiadať o pristátie v Benátkach kvôli náhlej nevoľnosti dvoch osôb na palube. Ich stav si vyžadoval zásah lekára.

Pasažier lietadla, Eugenio Bartolini z Ríma, pre denník Il Messaggero uviedol, že jedna z cestujúcich sediaca na mieste pri uličke potrebovala pomoc kvôli "strachu z lietania" a "úzkosti".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu