Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muži sa pokúsili vtrhnúť do sídla NSA, pri prestrelke s políciou jeden zahynul

Pri streľbe zahynul jeden muž Zobraziť galériu (2)
Pri streľbe zahynul jeden muž (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Pri streľbe pred sídlom americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) neďaleko Washingtonu zahynul dnes jeden muž a ďalší utrpel vážne zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na spravodajskú televíziu CNN.

Zdroje z prostredia polície a justície potvrdili, že stráž objektu zneškodnila mužov, ktorí sa pokúsili preraziť autom bezpečnostnú bránu do sídla NSA, ležiaceho na základni Fort Meade v americkom štáte Maryland. Na záberoch z vrtuľníka odvysielaných televíziou NBC4 bolo vidno dve značne poškodené vozidlá, z toho jedno policajné, ktoré stáli neďaleko bezpečnostnej brány. Na mieste incidentu sa tiež zhromaždili záchranári, ktorí nakladali do sanitky zraneného muža.

Muži sa pokúsili vtrhnúť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Agentúre Reuters sa nepodarilo získať stanovisko hovorkyne NSA k dnešnému incidentu. Hovorcovia Fort Meade a okresnej polície odkázali novinárov na NSA. V sídle NSA vo Fort Meade v americkom štáte Maryland, asi 32 kilometrov severovýchodne od Washingtonu, pracuje podľa BBC približne 40.000 zamestnancov. Začiatkom marca zatkli príslušníci FBI muža, ktorý strieľal na sídlo NSA z diaľnice prechádzajúcej neďaleko budovy. NSA je tajná spravodajská agentúra poverená zberom a analýzou elektronických dát. Agentúru negatívne zviditeľnila kauza okolo Edwarda Snowdena, ktorý na jar roku 2013 zverejnil tisícky tajných dokumentov týkajúce sledovacích programov NSA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu