Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Východ USA zasiahla štvrtá snehová búrka: Oblasť je v zajatí studenej masy vzduchu!

USA zasiahla už štvrtá snehová búrka Zobraziť galériu (11)
USA zasiahla už štvrtá snehová búrka (Zdroj: SITA)

BOSTON - Východ USA zasiahla počas víkendu štvrtá veľká snehová búrka za posledné dva týždne a do Bostonu priniesla 30 centimetrov čerstvého snehu ku 180 centimetrom, ktoré tam napadli od januára. Podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) sú februárové snehové zrážky v Bostone najväčšie v dejinách mesta, informovala agentúra Reuters.

"Dúfajme, že to konečne prestane," vyhlásil v nedeľu starosta Bostonu Martin Walsh. Prudká snehová búrka si v nedeľu vynútila zrušenie vyše 1800 letov amerických leteckých spoločností, väčšina z nich mala pristáť či vzlietnuť z letísk v Bostone a New Yorku, kde meteorológovia predpovedali nárazový vietor o rýchlosti až 97 km/h. 

Teploty vzduchu na východnom pobreží klesli 14-17 stupňov Celzia pod normál. V Bostone namerali o 13. hodine mínus osem stupňov Celzia a situáciu zhoršoval silný nárazový vietor. Podľa meteorológa NWS Bruca Sullivana to pocitovo pripomínalo mínus 18 stupňov Celzia a dnes ráno to pravdepodobne bude ako mínus 29 stupňov Celzia. Celá oblasť je v zajatí "brutálne studenej masy vzduchu", zdôraznil.

USA zasiahla už štvrtá
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

V New Jersey našli v nedeľu ráno umrznutú ženu neďaleko jej domova. Na Stredozápade, v okolí jazera Michigan, zavinil sneh hromadnú zrážku 30 áut na chicagskej diaľnici, 12 ľudí muselo so zraneniami do nemocnice.

V pobrežnom meste Ipswich v Massachusetts napadlo v nedeľu až 50 cm prašanu a neustávajúci vietor tam vytváral nebezpečné snehové jazyky. V častiach Nového Anglicka pribudlo takmer 60 cm nového snehu. Situáciu na cestách komplikovala zlá viditeľnosť.

USA zasiahla už štvrtá
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

V Bostone v nedeľu prerušili všetku verejnú dopravu. Na pomoc v boji so snehom bolo vyslaných po celom štáte 600 príslušníkov národných gárd, uviedol guvernér Massachusetts Charlie Baker. Počas dnešnej noci a v pondelok by malo snežiť v Kentucky, Indiane a častiach Arkansasu, Missouri a Tennessee, citovala meteorológov tlačová agentúra AP.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu