Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bombový útočník v Bagdade zabil najmenej 26 ľudí

Dymový oblak stúpa k oblohe po výbuchu podminovaného auta
Dymový oblak stúpa k oblohe po výbuchu podminovaného auta

BAGDAD - V centre irackej metropoly Bagdad sa v pondelok odpálil samovražedný útočník v aute, ktorý zabil najmenej 26 ľudí a ďalších 54 zranil. Informovala o tom polícia. Útok sa odohral pri známom trhu s knihami na al-Mutanabbího ulici v rušnej štvrti Báb al-Muadhám na východnom brehu Tigrisu.

Po výbuchu sa nad mestom vznášal mohutný stĺpec čierneho dymu, zatiaľ čo priľahlé obchody, autá a stánky s knihami zachvátili plamene. Knižný trh sa nachádza v komerčnej zóne, v ktorej vlastnia obchody a nakupujú obyvatelia sunnitského aj šiitského vierovyznania.

"Papiere z knižného trhu lietali vo vzduchu ako letáky vyhodené z lietadla," uviedol pracovník irackého ministerstva zdravotníctva Naím ad-Darádží, ktorý cestoval autom 200 metov od miesta výbuchu a rozbité sklo mu spôsobilo ľahké zranenia. "Všade boli rozmetané kusy tiel a zvyšky kníh," dodal. Prítomní ľudia nečakali na príchod sanitiek a začali odvážať zranených do nemocníc na svojich autách. "Medzi zranenými sú ženy a deti," informoval nemenovaný predstaviteľ rezortu obrany.

V Bagdade tiež v pondelok zaznamenali dva útoky ozbrojencov, ktorí spustili paľbu na šiitských pútnikov. Podľa polície zabili päť osôb. Tri obete a šesť zranených si vyžiadal ranný útok v štvrti Báb al-Muadhám, dvaja šiitskí pútnici zahynuli v južnej štvrti Dorá. Posledný bombový útok s vysokým počtom obetí sa odohral v piatok, keď zahynulo najmenej 10 osôb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu