Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spojené štáty sa pripravujú na extrémne počasie: Tisícky letov zrušili v predstihu!

Spojené štáty sa pripravujú na víchricu. Zobraziť galériu (7)
Spojené štáty sa pripravujú na víchricu. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Severovýchodnú časť USA v najbližších hodinách zasiahne prudká snehová víchrica, ktorá by podľa meteorológov mohla dosiahnuť historické rozmery a miestami zanechať až 60-centimetrovú pokrývku.

Národná meteorologická služba tiež varuje pred rozsiahlymi pobrežnými záplavami a vetrom s rýchlosťou do 120 kilometrov za hodinu. V ohrozenej oblasti v predstihu zrušili viac ako 4000 letov a v 400-kilometrovom pásme vrátane New Yorku a Bostonu platí osobitná výstraha. Americký Severovýchod postihla podobná víchrica už aj v novembri, extrémne zimné počasie sa však odvtedy regiónu z veľkej časti vyhýbalo.

Spojené štáty sa pripravujú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Starosta New Yorku Bill de Blasio usporiadal tlačovú konferenciu v stredisku zimnej údržby na Manhattane, kde povedal, že takzvaný "nor'easter" by mohol mať silu "ako nikdy predtým". Medzinárodné letisko v Bostone ohlásilo prerušenie prevádzky od pondelka 19:00 miestneho času (utorok 1:00 SEČ), pričom nepredpokladá jej obnovenie skôr ako v stredu neskoro večer. Guvernér štátu Massachusetts Charlie Baker vyzval obyvateľov, aby rátali s tým, že cesty budú "veľmi ťažko, ak vôbec, zjazdné". Predpovedal tiež výpadky v zásobovaní elektrinou a verejnej doprave. Niektoré školy v štátoch Pennsylvánia, New Jersey, New York a Connecticut v pondelok zostali zatvorené, zatiaľ čo ďalšie plánovali skrátiť vyučovanie. Vládne úrady medzitým uviedli do pohotovosti svoje krízové centrá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu