Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

USA očakávajú ďalšiu snehovú víchricu: Vo veľkom rušia vyučovanie aj lety!

Spojené štáty sa pripravujú na ďalšiu snehovú nádielku.
Spojené štáty sa pripravujú na ďalšiu snehovú nádielku. (Zdroj: SITA)

KANSAS CITY - Severovýchod USA by mala zasiahnuť druhýkrát za posledný týždeň veľká snehová víchrica, pre ktorú v pondelok platia meteorologické výstrahy od Nového Anglicka až po Iowu.

Vlna chladného počasia ešte cez víkend zasiahla oblasť Chicaga, pričom tu napadlo vyše 30 centimetrov snehu. Rovnako výdatné sneženie predpovedajú aj v Bostone, kde búrka spred necelého týždňa zanechala dvojnásobnú vrstvu. V New Yorku sa tentoraz očakáva najviac 15 centimetrov snehu. Verejné školy v Chicagu, ale aj v Detroite, Bostone a Providence v pondelok zrušili vyučovanie a zrušených bolo aj okolo 2000 letov.

Počas minulotýždňovej víchrice v niektorých častiach východného pobrežia napadlo až 90 centimetrov, dramatické predpovede pre New York sa však nevyplnili, čo medzi obyvateľmi vyvolalo rozčarovanie z prísnych opatrení vrátane zákazu jazdiť autom po meste pod hrozbou vysokej pokuty. Americký severovýchod postihla podobná víchrica už aj v novembri, extrémne zimné počasie sa však odvtedy regiónu z veľkej časti vyhýbalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu