Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Známy ruský denník vydal škandalóznu správu priamo na titulke: Za útokmi v Paríži sú USA!

Titulok novín sa pýta, či za útokmi v Paríži stoja Američania. Zobraziť galériu (2)
Titulok novín sa pýta, či za útokmi v Paríži stoja Američania. (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Ruské noviny Komsomoľská pravda vyvolali dnes svetový rozruch. Na titulke vytasili veľký nadpis článku, ktorý sa pýta, či za teroristickými útokmi v Paríži stoja Američania. Aj napriek citlivému a otrasnému činu sa noviny rozhodli šíriť konšpiračné teórie. Odsúdili to aj ich vlastní čitatelia.

Autor Alexander Zhilin v článku bulvárnej Komsomoľskej Pravdy rozvíja konšpiračné teórie par excellance. Hlavný naratív spočíva v tom, že USA chcú rozdeliť Európu s Ruskom. Američania podľa neho nechcú dopustiť, aby sa Európa zblížila s Kremľom. Tragický incident a krvavý útok mali spôsobiť Spojené štáty.

Po vyjadreniach francúzskeho prezidenta Francoisa Hollandeho, že by sa mali sankcie voči ruskej federácii zrušiť, predpovedal Zhilin teroristické útoky. Sám sa chváli, že sa mu predpoveď vydarila. Podľa neho ide o cielený postup USA, ktoré chcú takto útočiť na Rusko.

Titulka Komsomoľskej Pravdy - Spáchali teroristické útoky Američania?
Zobraziť galériu (2)
Titulka Komsomoľskej Pravdy - Spáchali teroristické útoky Američania?  (Zdroj: Twitter)

Zhillin v príspevku tvrdí, že aj Merkelová sa rozhodla pre zmiernenie vzťahov s Ruskom, ale až po zákroku Obamu. Následne spomína ako pri Brémach vybuchla chemická továreň. Tomu vraj Merkelová porozumela a okamžite súhlasila so sprísnením ruských sankcií. Odvtedy má byť nemecká kancelárka voči Obamovi úplne poslušná.

Konšpirovanie pokračuje aj naďalej, keď Merkelovú aj Hollandeho vykresľuje ako bábky v rukách amerického prezidenta Obamu. Podľa neho Washington potrebuje na východe Ukrajiny vojnu. Američanov nazýva "majstrami krvavej drámy" alebo označuje ich plány za "diabolské plány Yankees".

Pod článkom autora skritizovali aj čitatelia. Jeden z nich sa pýta, ako je možné, že aj pri takejto tragédii sa nájdu ľudia, ktorí ju dokážu zneužiť. Iní zase s nezmyselnými názormi autora súhlasili.

Noviny Komsomoľská Pravda v súčasnosti vlastní spoločnosť Media Partner, ktorú má pod palcom Grigorij Berezkin s úzkymi väzbami na Gazprom. Plynárenský gigant má v rukách štát. V Pred vyše 20 rokmi mali noviny až 22 miliónov výtlačkov. V súčasnosti sa ich predaj pohybuje maximálne do troch miliónov kusov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu