Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

FOTO desivých chvíľ v košér obchode: Rukojemníci sa takto schovávali celých 5 hodín!

Takto to vyzeralo v mrazničke obchodu s kóšer potravinami, ktorý si vybral Coulibaly. Zobraziť galériu (4)
Takto to vyzeralo v mrazničke obchodu s kóšer potravinami, ktorý si vybral Coulibaly. (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Amédy Coulibaly útočil trikrát. Najprv v stredu postrelil bežca Fontenay-aux-Roses, vo štvrtok v Montrouge smrteľne zranil mestskú policajtku a v piatok so zbraňou v ruke zaútočil v Paríži na supermarket s kóšer potravinami, kde zastrelil štyroch ľudí. Na verejnosť teraz prenikli fotografie práve z rukojemníckej drámy, ktorá sa skončila Coulibalyho smrťou. Ľudia sa v mrazáku lúčili s príbuznými!

Amédyho Coulibalyho zastrelila elitná policajná jednotka v piatok podvečer pri zásahu v kóšer potravinách. Predtým, ako ho 40 policajných guliek odstavilo, stihol štyroch ľudí zabiť a ďalších 15 vydesiť. Belgičanke Sarah Bittonovej (20) s malým dieťaťom sa podarilo ujsť do mrazáku v pivničných priestoroch obchodu. Teplota sa tam pohybovala iba okolo -3 stupne Celzia, no skupina týchto šťastnejších rukojemníkov tam prežila bez vážnejšej ujmy 5 hodín!

Takto to vyzeralo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Spolu s mladou matkou sa tam stihli schovať aj muž menom Mickael so svojím 3-ročným synom, ktorého vidno aj na viacerých fotografiách po zásahu polície. Chlapcovi dal svoju bundu, aby ho ochránil pred zimou. Okrem nich Lassana Bathily, moslimský predavač supermarketu pôvodom zo západoafrického Mali, pomohol ešte jednej žene menom Deborah. "Vypol som svetlá aj mrazák. Zatvoril som dvere a povedal som im, aby boli ticho," opisuje situáciu hrdina, ktorý následne pomáhal polícii informáciami z mobilu.

Takto to vyzeralo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Tí, čo mali v mrazáku signál, sa snažili dovolať sa rodine a priateľom, rozlúčiť sa a povedať im, ako ich milujú. Fotografie chvíľ tesne pred oslobodením polície, prenikli v týchto dňoch na verejnosť. Oslobdzovacia akcia sa uskutočnila takmer simultánne s policajnou operáciou v obci Dammartin-en-Goele, kde sa pred prenasledovaním skryli obaja páchatelia útoku v parížskej redakcii Charlie Hebdo.

Takto to vyzeralo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Práve ním sa spustila špirála útokov, ktoré si vyžiadali životy 17 ľudí - 15 mužov a dvoch žien. Polícia počas vyšetrovania zistila, že všetci traja páchatelia týchto útokov patrili do rovnakej džihádistickej bunky, ktorá sa sformovala pri mešite v jednej z parížskych štvrtí. Coulibaly počas rukojemníckej drámy v Paríži v telefonickom vyhlásení pre novinárov uviedol, že svoj postup koordinoval s Kouachiovcami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu