Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nechutný čin mužov zákona: Surovo znásilnili dievčatko priamo na policajnej stanici!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Dvaja policajti podozriví zo znásilnenia maloletého dievčaťa na policajnej stanici na severe Indie sú na úteku, informovali dnes podľa agentúry DPA miestne policajné zdroje.

Policajti údajne uniesli 14-ročné dievča z jej dediny vo štvrtok. Uvádza sa to v sťažnosti, ktorú podala matka maloletej. "Uviedla, že muži odviedli jej dcéru na policajnú stanicu v aute a následne ju znásilnili v miestnosti stanice," spresnili zdroje. Obaja muži sa podľa nich skrývajú a polícia po nich pátra. K incidentu došlo v okrese Baudan indickom štáte Uttarpradéš. Tento okres sa stal stredobodom pozornosti i v máji minulého roka, keď tam našli dve dievčatá vo veku 14 a 16 rokov obesené na mangovníku.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom najprv uviedla, že boli znásilnené, federálne vyšetrovanie však neskôr tieto závery anulovala. Prípad však opätovne vyvolal protesty proti sexuálnemu násiliu, ktoré sa zintenzívnili v roku 2012 po hromadnom znásilnení študentky v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí. Žena neskôr zraneniam podľahla. Štát Uttarpradéš má podľa úradov najvyššiu mieru zločinnosti voči ženám vrátane znásilnení, únosov a obťažovania v Indii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu