Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kráľovský pár končí návštevu v USA: William a Kate vzdali hold obetiam z 11. septembra

Princ William a Kate vzdávajú hold obetiam útokov z 11. septembra 2001
Princ William a Kate vzdávajú hold obetiam útokov z 11. septembra 2001 (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Britský princ William s manželkou Kate včera počas svojej záverečného dňa svojej návštevy New Yorku položili kyticu kvetov k americkému Národnému pamätníku a múzeu 11. septembra 2001, ktoré je poctou takmer 2900 ľuďom zabitým pri teroristických útokoch v New Yorku, Washingtone a Pensylvánii.

Tlačová agentúra AP informovala, že manželia prešli cez námestie pamätníka na dolnom Manhattane vzdorujúc dažďu a vetru, každý s čiernym dáždnikom v ruke. Kate bola oblečená v dvojradovom ružovom kabáte a prezidenta pamätníka a múzea, Joea Danielsa, s ktorým sa rozprávala, obdarila úsmevom. Následne si William a Kate pozreli podzemné múzeum, ktoré rozpráva príbeh útokov z 11. septembra 2001 a čo im predchádzalo. 

Po asi polhodinovej návšteve obdivovali ešte mramorom obloženú vstupnú halu nového svetového obchodného centra One World Trade Center (1 WTC), vyzdobenú veľkým vianočným stromom. Nedávno dokončená budova so 104 poschodiami je najvyššou v USA.

Dopoludňajšou návštevou miesta bývalého WTC, kde zomrelo aj 67 britských občanov, sa skončil program ich návštevy USA. Obaja boli v New Yorku a William aj vo Washingtone vôbec po prvý raz, pripomenula AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu