Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Troch kňazov obninili zo sexuálneho zneužívania, zasiahol aj pápež František

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MADRID - Troch španielskych katolíckych kňazov a jedného laika obvinili v kauze sexuálneho zneužívania, v ktorej osobne intervenoval aj pápež František. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na španielske úrady. Štvoricu podozrivých zatkli v pondelok v juhošpanielskej provincii Granada a následne ich prepustili na kauciu. Jeden z nich musel zložiť kauciu až 10.000 eur, uviedol Najvyšší súd autonómneho regiónu Andalúzia.

Pápež František sa o kauze dozvedel z listu, v ktorom mu nemenovaný muž opísal, ako sa v mladosti, keď pôsobil ako miništrant, stal obeťou pohlavného zneužívania. František podľa vlastných slov osobne nariadil príslušnému biskupovi vyšetrovanie celého prípadu. Medzitým prišiel s podobnými obvineniami aj druhý muž.

"Prijatie tej správy bolo pre mňa bolestivé, veľmi bolestivé, ale pravda je pravda a my by sme ju nemali tajiť," uviedol pápež v súvislosti s prípadom.  Iný podobný prípad sa objavil v arcidiecéze Zaragoza na severovýchode španielska. Diecéza dnes oznámila, že začala vyšetrovať údajné zneužívanie bývalého diakona katolíckym kňazom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu