Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Polícia v Bangkoku v pohotovosti pre teroristickú hrozbu

BANGKOK - Polícia v Bangkoku je naďalej vo vysokej pohotovosti po tom, ako na možnosť teroristického útoku v hlavnom thajskom meste upozornili tri západné krajiny a Japonsko.

Ako povedal zástupca veliteľa metropolitnej polície Kamol Kaewsuwan, všetky zložky sú v plnej pohotovosti a maximálna úroveň bezpečnostných opatrení platí od bombových útokov 31. decembra na viac ako tisíc miestach, vrátane veľvyslanectiev, vládnych budov, nákupných centier, železničných staníc a miest navštevovaných turistami.

V centre Bangkoku vtedy pri vlne výbuchov zahynuli traja civilisti a desiatky bolo zranených, vrátane zahraničných turistov, ktorí prišli oslavovať príchod Nového roka. Polícia po najnovšom varovaní zvýšila bezpečnosť v obchodných domoch, na železničných staniciach a novom medzinárodnom letisku v Bangkoku.

Austrália, Kanada, Veľká Británia a Japonsko varovali pred možnými teroristickými útokmi v Bangkoku cez víkend a vyzvali svojich občanov, aby sa nezdržiavali v preplnených častiach mesta ako stanice či nákupné centrá. Upozornenie zo zahraničia prišlo po tom, ako thajský minister obrany Bunrawd Somtas vo štvrtok vyhlásil, že islamskí separatisti z nepokojnej, prevažne moslimskej južnej časti krajiny by mohli preniknúť do hlavného mesta a podnikať tam útoky. Americké veľvyslanectvo v Bangkoku však podobné varovanie nevydalo, iba vyzvalo turistov z USA, aby sledovali udalosti a vyhli sa veľkým verejným zhromaždeniam.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu