Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hurikán Norbert sa presúva popri pobreží Mexika, vyžiadal si jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Hurikán Norbert priniesol silné dažde do častí západného Mexika, kde si vyžiadal smrť najmenej jedného človeka. S vetrom dosahujúcim 150 kilometrov za hodinu smeroval severne k tichomorským letoviskám na polostrove Baja California, informovala dnes agentúra Reuters.

Podľa amerického Národného strediska pre hurikány (NHC) by mal Norbert počas dnešného dňa začať slabnúť. Jeho centrum sa vo štvrtok neskoro večer miestneho času nachádzalo 60 kilometrov juhozápadne od južného cípu polostrova Baja California.

V pobrežnom štáte Colima zahynul 55-ročný muž, ktorý sa snažil prejsť cez rieku rozvodnenú dažďami. Prúd ho strhol z koňa, oznámil hovorca pohotovostných zložiek v meste Villa de Álvarez. V ďalších častiach Colimy podľa úradov zaznamenali záplavy, zrážky tam však do večera ustali.

Výstraha pred hurikánom platí pre západné pobrežie polostrova Baja California od Santa Fe po Cabo San Lazaro, pokým pre východné pobrežie polostrova od mesta La Paz po San Evaristo platí varovanie pred tropickou búrkou, uviedlo NHC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu