Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Nemecko, Francúzsko a Británia pohrozili Rusku ďalšími sankciami

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Nemecká kancelárka Angela Merkelová, francúzsky prezident Francois Hollande a britský premiér David Cameron pohrozili Rusko ďalším sprísnením sankcií Európskej únie, informovala dnes agentúra DPA.

Ruský prezident Vladimir Putin musí okamžite vyvinúť tlak na proruských separatistov na východe Ukrajiny, aby poskytli vyšetrovateľom voľný prístup k miestu pádu malajzijského dopravného lietadla, zdôraznili dnes Elyzejský palác a britská vláda po telefonátoch trojice európskych lídrov.

Ak Rusko "bezodkladne nepodnikne potrebné opatrenia", bude to mať následky na utorkovom zasadnutí ministrov zahraničných vecí EÚ, uvádza vyhlásenie z Paríža. 

Britská vláda uviedla, že Cameron hovoril dnes s Merkelovou a Hollandom. "Pri oboch telefonátoch išlo o dve dôležité otázky: prístup k miestu zrútenia a postoj EÚ k Rusku s ohľadom na to, že všetko nasvedčuje, že raketu odpálili proruskí separatisti," uviedol hovorca vlády. "Všetci sa zhodli, že EÚ musí prehodnotiť svoj postoj k Rusku a že ministri zahraničných vecí by mali byť pripravení uvaliť na Rusko ďalšie sankcie, keď sa v utorok stretnú," dodal.

Hovorca nemeckej vlády potvrdil, že Merkelová telefonovala s Cameronom a Hollandom, k obsahu rozhovorov sa však zatiaľ nevyjadril.
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu