Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V brazílskom meste sa zrútil nadjazd: Zatiaľ sú najmenej dve obete a desiatky zrenených!

Pád mostu v Belo Horizonte Zobraziť galériu (7)
Pád mostu v Belo Horizonte (Zdroj: SITA)

BELO HORIZONTE - Najmenej dve obete a približne 20 zranených si vyžiadalo štvrtkové zrútenie nedokončeného nadjazdu na rušnú cestu v brazílskom meste Belo Horizonte, ktoré je jedným z dejísk prebiehajúcich majstrovstiev sveta vo futbale.

Podľa informácií tamojších médií ostalo pod zrútenou mostnou konštrukciou uväznených niekoľko vozidiel vrátane jedného autobusu. Nadjazd neďaleko štadióna Mineirao mal byť hotový do začiatku turnaja, no napriek zrýchlenému tempu výstavby sa tak nestalo. Práve prehnaná snaha o dodržanie termínu je podľa viacerých zdrojov pravdepodobnou príčinou nešťastia. Vedenie mesta, kde sa budúci týždeň bude hrať jeden z dvoch semifinálových zápasov, reagovalo vyhlásením trojdňového smútku.

Brazílska vláda je dlhodobo terčom kritiky verejnosti, ktorá ju obviňuje z mrhania verejnými zdrojmi na šampionát a to najmä vo svetle nízkej životnej úrovne veľkej časti obyvateľov najväčšej juhoamerickej krajiny. Výsledkom bolo minuloročné vypuknutie mohutných protivládnych nepokojov. Viaceré stavebné projekty navyše boli pozastavené a dokončovali sa pod časovým tlakom blížiaceho sa júnového začiatku celosvetovo sledovaného podujatia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu