Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Radikálna ponuka speváčky (23): Berte si moje panenstvo a prepusťte školáčky!

Adokiye Kyrianová Zobraziť galériu (2)
Adokiye Kyrianová (Zdroj: Foto: Twitter)

ABUJA - K obdivuhodnému činu sa podujala len dvadsaťtriročná nigérijská speváčka Adokiye Kyrianová. Usiluje sa o to, aby radikálni islamisti z organizácie Boko Haram prepustili unesené školáčky. Ponúka im svoje telo a panenstvo. Môžu si s ňou robiť, čo chcú, len nech prepustia nevinné obete.

Speváčka sa podujala urobiť netradičný krok. Jedni ho obdivujú, iní zasa zatracujú so slovami, že sa chce zviditeľniť na úbohých zajatých dievčatách. Na sociálnej sieti Adokiye zverejnila: "Sú tak mladé. Kiežby som sa mohla ponúknuť výmenou."

Speváčka chce darovať svoje telo a panenstvo pod podmienkou, že radikálni islamisti prepustia vyše dvesto školáčok, ktoré uniesli. Dievčatám hrozí, že ich predajú na sex ako otrokyne.

"Preboha, majú 12 až 15 rokov. Ja som staršia a skúsenejšia. Aj keby ma malo mať desať až dvanásť mužov každú noc, je mi to jedno. Len tie dievčatá prepusťte a nechajte ich vrátiť sa k rodičom," uviedla pre huffingtonpost.co.uk.

Radikálna ponuka speváčky (23):
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

Adokiye však miesto obdivu za svoju hrdinskú ponuku, zožala viac kritiky. Prispievatelia na sociálnych sieťach skôr riešia jej panenstvo, ako lukratívny návrh s posolstvom pomôcť mladých školáčkam.

Dievčatá sú stále v rukách radikálnych islamistov. Tí bojujú proti centrálnej vláde od roku 2009. Podľa medializovaných informácií zabili za tento rok milície Boko Haram už 3300 ľudí. Bezpečnostná rada OSN ich zaradila medzi teroristické organizácie.  


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu