Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragický domáci pôrod na záchode: Lucia (20) tajila tehotenstvo, dieťatko neprežilo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: www.mirror.co.uk)

PLZEŇ - Susedným Českom otriasol prípad mladej mamičky Lucie z Kašperských hôr. V pondelok večer prišli záchranári ku krvácajúcej mladej žene. Ostali šokovaní, pretože vedľa nej zbadali mŕtve telíčko novorodeniatka. Dieťatko porodila prvorodička doma na záchode.

Keď záchranári dorazili na miesto, ostali vydesení. Nečakali totiž, že prichádzajú k nevydarenému domácemu pôrodu. Túto informáciu rodina pri volaní na tiesňovú linku zatajila. V byte našli krvácajúcu ženu a vedľa nej mŕtve telíčko novonarodeného dievčatka. 

"Na miesto sme boli volaní kvôli krvácaniu mladej ženy. Pri príchode na miesto lekár našiel dieťa, ktoré už nejavilo známky života. Dieťa bolo spolu s matkou prevezené do nemocnice v Sušici," uviedla hovorkyňa plzenskej záchranky pre tn.cz Lenka Ptáčková.

Tragický domáci pôrod na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Lucia porodila v pondelok večer doma okolo pol šiestej na záchode v byte, kde bývala so svojím priateľom. Keď to muž uvidel, okamžite zavolal jej matke, až potom záchranárom. Česká polícia teraz vyšetruje, či sa dieťatko narodilo mŕtve alebo zomrelo násilnou smrťou, pretože aj taká možnosť existuje. Nariadili súdnu pitvu.

Lucia svoje tehotenstvo tajila. Pracovala v neďalekom podniku ako čašníčka. Jej kolegovia si všimli rastúce bruško, ale dievčina im svoje tehotenstvo nikdy nepotvrdila. Pred lekármi povedala, že bola v piatom mesiaci. Ako uvádza portál, mŕtve telíčko dievčatka vážilo okolo tri a pol kilogramu, čo je priemerná váha, ktorú majú novorodeniatka pri pôrode v štyridsiatom týždni tehotenstva.  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu