Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hororový výbuch na letisku na Spiši: O život bojujú dvaja chlapci, majú devastačné poranenia!

Na mieste zasahoval vrtuľník Zobraziť galériu (2)
Na mieste zasahoval vrtuľník (Zdroj: repro tv markíza)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Otrasná tragédia! Dve deti utrpeli dnes vážne zranenia následkom výbuchu na letisku v Spišskej Novej Vsi. Príčina zatiaľ nie je jasná, mohlo sa tak stať pri manipulácii s výbušnou alebo horľavou látkou vrátane pyrotechniky.

"Obe deti utrpeli viacnásobné poranenie celého tela vrátane popálenín," informoval Andrej Hirjak z operačného strediska záchranárov. Na mieste zasahovala ambulancia Rýchlej lekárskej pomoci a vrtuľník záchrannej zdravotnej služby. Stavy oboch detí sú život ohrozujúce.

"Jedno z detí vo veku desať rokov, ktoré utrpelo aj devastačné poranenia končatín a tváre, transportovali leteckí záchranári do košickej nemocnice na Rastislavovej. Druhé bolo transportované do nemocnice v Prešove, do traumacentra," uviedol Hirjak.

Udalosť bola hlásená na tiesňovú linku o 16.36 h. Podľa informácie od hasičov deťom mohla vybuchnúť pri manipulácii pyrotechnika. Ako uviedla TV Markíza, deti našli na letisku zariadenie s káblami, ktoré vybuchlo.

Na mieste nehody zasahoval Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorý prevzal od Rýchlej lekárskej pomoci 10-ročného chlapca. Chlapec bol pri príchode záchranárov pri vedomí. Po ošetrení ho leteckí záchranári v stabilizovanom stave previezli do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Turočeková. Druhý chlapec mal skončiť v prešovskej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu