Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Choré deti v Bratislave sú kvôli lekárom ohrozené: Nemocnica to popiera!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky ústavné pohotovostné služby v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) Bratislava sú zabezpečené pre všetkých pacientov a na všetkých pracoviskách, vrátane kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM).

"Pre pacientov sa nič nemení, zdravotná starostlivosť je poskytovaná v plnom rozsahu a v štandardnom režime," uviedla hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Lekárske odborové združenie (LOZ) začiatkom týždňa informovalo, že od júla lekárska pohotovostná služba nie je na spomínanej klinike zabezpečená, nakoľko časť lekárov nepodpísala súhlas s pracovnou pohotovosťou.

Za vinníka toho stavu označujú odborári riaditeľa nemocnice Ladislava Kuželu, ktorý podľa nich dlhodobo ignoroval situáciu s nedostatkom lekárov a nebol ochotný viesť dialóg.

Vedenie nemocnice i kliniky považuje postup časti lekárov za nepochopiteľný a odmieta zastrašovanie detských pacientov pri presadzovaní svojich požiadaviek, zároveň deklarovalo, že je pripravené sa s nimi stretnúť a o probléme hovoriť.

"Od začiatku roka do dnešného dňa vedenie nemocnice neeviduje žiadne odmietnuté stretnutie dotknutých lekárov, ktorí by kontaktovali vedenie nemocnice s cieľom riešiť ich požiadavky," uviedla Kamenická. Tvrdí, že vedenie DFNsP rešpektuje rozhodnutie lekárov nepodpísať dohody, ako podotýka KAIM preferuje pri zaraďovaní doktorov do služieb princíp dobrovoľnosti a ich rozpis pripravuje v spolupráci s nimi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu