Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vlak v Česku narazil do auta, bolo v ňom aj dieťa! Musel zasahovať vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUBY – V Luboch na Chebsku pri železničnej zastávke Nový Kostol sa dnes popoludní na nechránenom priecestí zrazilo osobné auto a vlak. Vo vozidle boli štyria ľudia a dieťa, pre ťažko zraneného vodiča auta letel záchranársky vrtuľník. Zranenia ostatných cestujúcich v aute by nemali byť nijako vážne, povedala dnes policajná hovorkyňa Zuzana Týřová.

Podľa hovorcu krajských hasičov Martina Kasala prevádzka na trati stojí. Po nehode museli hasiči z auta vyslobodzovať tri zakliesnené osoby. Hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal doplnil, že nehoda sa stala o 16:38 na nechránenom priecestí, ktoré je označené iba výstražnými krížmi. "Na mieste sa vykonáva vyšetrovanie mimoriadnej udalosti, zisťujú sa okrem iného rozhľadové pomery na priecestí," povedal. Pri nehode sa auto zrazilo s osobným vlakom idúcim z Tršnice do Lubov pri Chebe.

České dráhy informujú, že nehoda zastavila regionálnu dopravu. Medzi stanicami Luby u Chebu a Skalná jazdia náhradné autobusy. Prevádzka by mal byť obmedzená zhruba do 20:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu