Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri zrážkach s vlakom zahynuli minulý týždeň dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V priebehu uplynulého týždňa došlo na železničných tratiach na Slovensku k dvom úmrtiam osôb, ktoré zachytil prechádzajúci vlak. Ďalší prípad sa skončil ťažkým zranením. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali okrem toho aj dva pokusy o samovraždu na koľajach.

"Prípady s najtragickejšími výsledkami sa stali na trati Kostoľany nad Hornádom – Košice a na trati Kalná nad Hronom – Levice," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. "K zrážke vlaku s mužom, ktorý utrpel ťažké zranenia, došlo pri prejazde nákladného vlaku na trati Palárikovo – Šurany," dodala.

Štatistiku zaplnili aj dva prípady zrážky vlaku s osobným autom na železničných priecestiach. Stalo sa tak na trati Moldava nad Bodvou – výhybňa Drienovec a tiež na označenom železničnom priecestí Raková – Čadca, pričom pri tejto zrážke sa ľahko zranila vodička osobného auta.

ŽSR riešil aj viaceré prípady vandalizmu. "Išlo napríklad o postriekanie vozňa farebným sprejom v osobnom vlaku na úseku Fiľakovo – Jesenské. Ďalší prípad vandalizmu sme zaznamenali pri vchádzaní osobného vlaku do zastávky Hrboltová, keď rušeň nabehol na kamene naukladané na koľajnicových pásoch," uviedla Pavliková.

Ako dodala, počas uplynulého týždňa zistili aj šesť krádeží majetku ŽSR, vrátane krádeží transformátora v Seredi či plechových krytov káblových šácht v Kútoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu