Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Výbuch japonského tankera: Štyria vážne zranení, kapitán je nezvestný!

Pri výbuchu tankera utrpeli vážne zranenia štyria ľudia Zobraziť galériu (4)
Pri výbuchu tankera utrpeli vážne zranenia štyria ľudia (Zdroj: SITA)

KÓBE - Štyria členovia posádky utrpeli ťažké zranenia a 64-ročný kapitán je stále nezvestný po explózii japonského tankera, ku ktorej došlo vo štvrtok pri pobreží ostrova Honšú. Jeden zo zranených bol v kritickom stave, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Výbuch nastal po tom, ako sa člen posádky pomocou prístroja snažil odstrániť hrdzu zo zásobníka ropy. Iskry sa pravdepodobne dostali do kontaktu s výparmi plynu, informovali japonské médiá.
      
Dva milióny litrov ropy, ktoré boli na palube tankera, však už vyložili. Japonsko sa tak vyhlo ropnej katastrofe. Po explózii bolo vidieť mohutné oblaky dymu, potom sa 81-metrov dlhý tanker naklonil na stranu a nakoniec potopil.
      
Sedem členov posádky sa podarilo zachrániť. Tanker pred týždňom vyplával z japonskej prefektúry Hirošima a v susednej prefektúre Hjógo vyložil náklad ropy. V čase nešťastia bol približne päť kilometrov pred prístavom Himedži, kde mal zakotviť.
      
Odborníci označili explóziu za nezvyčajnú. Hoci v uplynulom desaťročí opakovane došlo k nehodám japonských lodí, úrady pritom nezaznamenali nijaký výbuch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu