Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivé prebudenie v zubárskom kresle: Prosila ho nech prestane, o pár minút bola mŕtva!

Judy Gan za mlada a zubár Zobraziť galériu (3)
Judy Gan za mlada a zubár (Zdroj: Foto: Daily Mail)

CONNECTICUT – Neuveriteľný prípad sa stal v americkom Connecticute. Judy Gan (†64) podstúpila zákrok, pri ktorom jej lekár ťahal zuby. Chcela ich nahradiť implantátmi. Treba však povedať, že tých zubov bolo dvadsať. Pacientka ťažký zákrok nezvládala, prosila lekára, nech prestane, on však nereagoval. Rad radom zuby ťahal. Dôchodkyňa stratila vedomie, no lekár stále neprestával. Nakoniec zavolali k žene záchranku. Zomrela o hodinu neskôr v nemocnici.

Knihovníčka, mama dvoch detí a babička Judy Gan trpela bolesťami zubov, preto sa rozhodla podstúpiť klasický zákrok. Svoje zuby chcela nahradiť implantátmi. Lekár jej zuby začal ťahať. Tých zubov však bolo dvadsať. Zákrok urobil doktor Rashmi Patel v zubnej ordinácii v Connecticute. Prípadom sa teraz zaoberajú policajti.

Dvaja zubní asistenti povedali vyšetrovateľom, že lekára prosili, aby zastavil svoju prácu, pretože pacientke začali počas zákroku zlyhávať životne dôležité orgány.  Dokonca chceli zavolať záchranku. Judy lekára žiadala, aby prestal, ale on pokračoval. Nakoniec upadla do bezvedomia a zubár pracoval ďalej.
 

Zubár  Rashmi Patel
Zobraziť galériu (3)
Zubár Rashmi Patel  (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Podľa ministerstva zdravotníctva, Patel je obvinený z toho, že nedostatočne vhodne reagoval, keď u ženy klesla hladina kyslíka a nesprávne sa jej pokúsil extrahovať zuby počas jedinej návštevy. Asistenti údajne stále lekára upozorňovali na zhoršujúci sa pacientkin stav, no on chcel svoju prácu dokončiť.

Len hodinu po tom, čo prišla sanitka a Judy previezli do nemocnice v Massachusetts, zomrela.  

"Som presvedčený, že Judy Gan nemusela pri zubnom ošetrení zomrieť. Lekár zanedbal starostlivosť," povedal lekár Gary Pearl, ktorý sa prípadom zaoberá.

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že Patel nedokázal reagovať na zmeny v zdravotnom stave, nedokázal prerušiť, posúdiť a vyhodnotiť svoje konanie a nedokázal poskytnúť žiadnu pomoc, keď sa stav pacientky začal zhoršovať. 

Ústav verejného zdravotníctva už zubárovi pozastavil výkon funkcie. Budúci mesiac sa bude rozhodovať, či doktorovi licenciu vrátia alebo nie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu