Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť sa neochotu pripojiť sa ku gangu! Vraždy siedmich detí vyšetruje polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: malaysia-chronicle.com)

TEGUCIGALPA - Podozrivé okolností úmrtí najmenej siedmich detí v priebehu ostatného mesiaca viedli k vyšetrovaniu v stredoamerickej republike Honduras.

O kauze, za ktorou polícia predpokladá neochotu detí pripojiť sa k pouličným gangom v meste San Pedro Sula a ich následné likvidácie, informovala britská BBC a nemecká tlačová agentúra DPA.

Podľa nich sa iba nedávno našlo telo sedemročného chlapca, ktorého evidentne mučili. Jeho 13-ročného brata našli bez známok života iba o deň skôr.

Práve spomínané mesto, považované za najnásilnejšiu lokalitu planéty podľa mexickej Nadácie pre bezpečnosť, spravodlivosť a mier, je baštou dvoch najvýznamnejších honduraských gangov - Mara Salvatrucha a Mara 18. Obe zoskupenia zvádzajú neľútostné boje o kontrolu nad obchodovaním s drogami a zbraňami, ako aj získavaním výpalného.

Generálny prokurátor krajiny Oscar Fernando Chinchilla v piatok odcestoval do spomínaného mesta na severe Hondurasu, aby sa tam osobne ujal riadenia vyšetrovania kauzy.

Podľa správy Úradu OSN proti drogám a zločinu (UNODC) so sídlom vo Viedni, ktorú zverejnili v apríli, bol Honduras v počte vrážd v stave mieru v roku 2012 na tom vôbec najhoršie, a to s ich podielom na úrovni 90,4 človeka na 100.000 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu