Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opitý vodič úradoval na festivale: Namieril si to do davu návštevníkov a dvoch zabil!

Opitý vodič úradoval na festivale: Namieril si to do davu návštevníkov a dvoch zabil!
Opitý vodič úradoval na festivale: Namieril si to do davu návštevníkov a dvoch zabil! (Zdroj: SITA)

AUSTIN - Dvaja ľudia zahynuli a 23 bolo zranených v Austine v americkom štáte Texas, kde v noci na dnešok vošiel zrejme opitý vodič do davu návštevníkov festivalu a konferencie o hudobných a filmových technológiách SXSW. Uviedla to miestna polícia.

Päť zranených je v kritickom stave. Vodič prerazil provizórny železný plot okolo dejiska festivalu a krátko po polnoci vrazil do návštevníkov festivalu pri miestnom obľúbenom bare. Policajti sa najskôr snažili vodiča zastaviť pri neďalekej benzínovej pumpy. Páchateľ im však ušiel a vošiel do protismeru v ulici uzavretej pre návštevníkov festivalu. Zrazil a usmrtil dvoch ľudí idúci na mopede, vrazil do zaparkovaného taxi a do dodávky a snažil sa pešo utiecť.

Policajti ho zastavili paralyzérom a vzali do väzby. Hovorca polície povedal, že bol zrejme opitý, ale nezverejnili jeho totožnosť. Podľa šéfa austinskej polície Arta Aceveda bude vodič obžalovaný z dvojnásobnej vraždy. 

SXSW sa každoročne usporadúva od roku 1987. Každý rok táto séria filmových projekcií, hudobných vystúpení a konferencií o hudobných, filmových a interaktívnych technológiách priťahuje do Austinu desaťtisíce návštevníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu