Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pád lietadla v USA zabil štyroch ľudí: Pilot však zabránil katastrofe!

Pád lietadla v USA zabil štyroch ľudí
Pád lietadla v USA zabil štyroch ľudí (Zdroj: YouTube)

NASHVILLE - Pri páde malého súkromného lietadla na východe Spojených štátov zahynuli v pondelok všetci štyria ľudia na palube. Pilotovi sa podarilo zabrániť tomu, aby padajúci stroj narazil do budovy kresťanskej organizácie YMCA, čím podľa médií predišiel tragédii ďaleko väčšieho rozmeru.

Úrady nechali kvôli následnému požiaru budovu evakuovať, nikto ďalší nebol podľa stanice CNN pri nešťastí zranený. Príčina havárie sa doteraz vyšetruje.

Dvojmotorové lietadlo Gulfstream 690C smerovalo z letiska v Kansase do Tennessee, keď z neznámych dôvodov začalo po dvoch hodinách letu klesať a zrútilo sa v blízkosti mesta Nashville, zhruba 15 kilometrov od miesta očakávaného pristátia. Podľa hovorcu miestnej polície všetci štyria účastníci letu dvanásťmiestneho stroja zahynuli.

Pilot však podľa amerických médií zrejme predišiel ďaleko väčším následkom nešťastia, keď sa mu podarilo padajúce lietadlo stočiť niekoľko desiatok metrov vedľa budovy YMCA, kde boli desiatky detí. "Bola som s deťmi, práve plávali ... Potom som počula strašný výbuch, pozrela som sa z okna a uvidela veľký požiar," povedala denníku USA Today Chastity Mitchellová, ktorá bola s deťmi v bazéne vnútri budovy.

Kvôli ohňu bola budova evakuovaná, požiar sa však hasičom podarilo onedlho zdolať. Príčinu havárie zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú. Lietadlo sa podľa polície neúspešne pokúsilo o pristátie na letisku v Nashville a malo smerovať k druhému pokusu, namiesto toho však približne 15 kilometrov od letiska kleslo príliš nízko k zemi, zavadilo o stromy pri budove YMCA a zrútilo sa. Totožnosť obetí nehody zatiaľ nie je známa, podľa médií však zrejme ide o rodinu jedného z členov súkromnej spoločnosti, ktorej lietadlo patrilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu