Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Egypťania nahrali Kramnému do karát: Výsledok vyšetrovania mu dáva nádej!

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Definitívny koniec. Z Egypta po dlhých mesiacoch čakania konečne prišli správy o výsledkoch vyšetrovania záhadnej smrti Češiek Moniky (35) a Klárky (9). Českú políciu zrejme veľmi nepotešia, no o to väčšiu radosť spravia väznenému Petrovi Kramnému, ktorého česká strana už z vraždy matky a dcérky obvinila.

Egyptské úrady oznámili definitívny verdikt tamojšej prokuratúry, ktorá mala až donedávna na stole prípad vraždy Češiek v miestnom hoteli. "Kauzu Kramný už prokuratúra uzavrela. Prokurátor vydal rozhodnutie 16.2. 2014. Kauza je odložená," povedal pre portál tn.cz advokát Keroles Ezzat Bashier, ktorý má prístup k vyšetrovaciemu spisu.

Informáciu o výsledkoch egyptského vyšetrovania nepriamo potvrdilo aj české ministerstvo zahraničia, podľa ktorého sa neoficiálne informácie síce dajú takýmto štýlom interpretovať, no oficiálne informácie zatiaľ k dispozícii nemajú. Egypťanov o ne požiadali, avšak oni nie sú povinní im ich poskytnúť.  

Odloženie kauzy v Egypte znamená, že tamojším vyšetrovateľom sa nepodarilo získať dostatočné množstvo dôkazov, aby mohli niekoho obviniť. Pre českú políciu, ktorá už z vraždy Češiek obvinila manžela a otca Petra, by to mohol byť problém. Podľa právnika obvineného muža totiž policajti zatiaľ žiadne presvedčivé dôkazy hrajúce proti nemu nemajú a teraz už nemôžu žiadne očakávať ani z Egpyta, čo by mohlo Kramnému nahrať do karát.

Podľa egyptského advokáta však výsledok vyšetrovania v Egypte nie je veľmi dôležitý. Podstatné je podľa neho hlavne vyšetrovanie českej polície, ktorá však bude mať čo robiť, aby proti Kramnému nazhromaždila dostatočné množstvo dôkazov.

Počas vyšetrovania sa objavila informácia, že Češky mohol o život pripraviť kyanid. Prečítajte si na Vyšetrení, ako táto nebezpečná látka postupne zabíja ľudský organizmus!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu