Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kramného obhajoba v troskách: Manželka a dcéra nezomreli v Egypte na otravu!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB)

OSTRAVA - Dve Češky vlani v lete v egyptskej Hurgade nezomreli na otravu, ako sa doteraz špekulovalo. Televízii Prima to povedal riaditeľ Úradu služby kriminálnej polície a vyšetrovania Milan Pospíšek, ktorý sa dnes s tímom ďalších českých policajtov vrátil z Egypta. Závery vyšetrovania egyptskej polície sa podľa neho zhodujú so záverom českých kriminalistov, konkrétnejší nebol. V súvislosti so smrťou dvoch Češiek moravskosliezska polícia 19. februára obvinila Petra Kramného, manžela a otca zomrelých.

"Nebola to intoxikácia, ako je prezentované. Ak pôjdeme do minulosti, polícia o tom nikdy nehovorila. Závery pitvy hovoria úplne jasne, že k intoxikácii nedošlo. Na mieste nebolo žiadne zvracanie ani hnačky," povedal Pospíšek Prime.

"Závery šetrenia egyptskej strany sa úplne zhodujú so závermi vyšetrovania, ktoré vykonala česká polícia, najmä čo sa týka dôvodu úmrtia oboch poškodených," dodal. Ďalšie podrobnosti ale povedať nechcel.

Českí kriminalisti podľa Primy už pred cestou do Egypta mali k dispozícii vyšetrovací spis tamojšej polície a v Egypte nikoho nevypočúvala. Šesťčlenný tím policajtov policajného prezídia a moravskosliezských kriminalistov odletel do Egypta minulú nedeľu. Mali za úlohu nadviazať spoluprácu s egyptskou políciou a tiež sa pýtať na poznatky, ktoré egyptské úrady pri vyšetrovaní smrti dvoch Češiek zhromaždili od minulého leta.

Kramného obhajoba v troskách:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČTK)

Tridsaťšesťročná žena a jej osemročná dcéra z Karvinej zomreli vlani v egyptskej Hurgady v hoteli Titanic Palace. Egyptská polícia podozrievala kvôli ich smrti Kramného a až do októbra musel zostať v Egypte. Kramný, ktorý je od 20. februára vo väzbe, vinu od začiatku odmieta. Na vzatie do väzby Kramný podal sťažnosť na Krajský súd v Ostrave.

Smrť manželky Moniky a dcérky Klárky údajne zasiahla Petra Kramného, ktorý bol na pokraji psychického zrútenia. Prečítajte si na Vyšetrení, ako veľmi mohol trpieť!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu