Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Električka smrti zíva prázdnotou: Pražania sa obávajú ďalšieho vraždenia!

Ľudia sa električkám s číslom 17 vyhýbajú Zobraziť galériu (2)
Ľudia sa električkám s číslom 17 vyhýbajú (Zdroj: praha.eu, Polícia ČR)

PRAHA - Obyvateľom Prahy už len pri pomyslení na to, že by mali nastúpiť do električky číslo 17, naskakujú zimomriavky. Minulý týždeň totiž práve v tomto spoji došlo k chladnokrvnej vražde, ktorej páchateľ pred spravodlivosťou naďalej uniká. Jeho obeťou sa stala 64-ročná dôchodkyňa a Pražania sa teraz obávajú, že si vrah na úteku vyhliadne ďalšiu. Všetky električky s osudným číslom tak posledné dni zívajú prázdnotou.

Neznámy útočník, ktorý minulý týždeň za záhadných okolností zastrelil ženu počas jazdy v električke číslo 17, si naďalej behá po slobode a Pražanov zožiera strach. Mestskou hromadnou dopravnou denne cestujú tisícky ľudí a hoci o tom ani len netušia, s nebezpečným vrahom sa v nej možno pravidelne stretávajú. Obávajú sa ďalšieho vraždenia. "Možno s nami každý deň jazdí a tipuje si ďalšiu obeť. Máme strach," povedal pre denník Blesk vydesený obyvateľ.

K vražde došlo medzi desiatou a pol jedenástou dopoludnia. V pondelok boli o tomto čase všetky električky s číslom 17 takmer úplne prázdne. Strach, ktorý Prahou vládne, zrejme opadne až po úspešnom dolapení útočníka. Dovtedy bude električka smrti pravdepodobne zívať prázdnotou.

Jednou z verzií lúpežná vražda

Polícia v súčasnosti preveruje niekoľko možných verzií. Jednou z nich je aj lúpežná vražda. Podľa bývalého policajta Kamila Varcollera je však málo pravdepodobná. Ak by chcel totiž útočník ženu iba okradnúť, prečo by strieľal? Nie je vylúčené, že motív mal iný a lúpežnú vraždu chcel použiť ako zásterku.

Bezpečnostné kamery zachytili posledné kroky obete vraha.
Zobraziť galériu (2)
Bezpečnostné kamery zachytili posledné kroky obete vraha.  (Zdroj: Polícia ČR)

Nebohá žena vo štvrtok dopoludnia na Palackého námestí nastúpila na spoj číslo 17. O pár minút neskôr električka dorazila na konečnú zastávku v pražskej štvrti Modřany a vystúpili z nej všetci cestujúci, okrem jednej ženy. Vodička si ju nevšimla, otočila sa a pokračovala v ceste. Na zastávke Levského nastúpili prví cestujúci a v druhom vozni našli telo ženy. Na hlave mala stopy po krvi a bola v bezvedomí. Záchranári už len skonštatovali jej smrť.

Podľa doterajšieho vyšetrovania žena umrela násilím. "Počas piatkového dopoludnia detektívi na základe výsledkov pitvy a ďalších informácií zistili, že žena zomrela cudzím zavinením a preto si celý prípad prevzali kriminalisti," informoval vtedy policajný hovorca Jan Daněk. Identitu ženy sa podarilo zistiť ešte v deň jej smrti. Podľa polície ide o 64-ročnú ženu z Prahy. Muži zákona zároveň vyzvali všetkých svedkov, ktorí v inkriminovanom čase cestovali električkou, aby sa ozvali na polícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu