Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Desivá záhada v Česku: Žene v električke prestrelili hlavu, nikto si nič nevšimol!

Ženu tesne pred tragédiou zachytili kamery Zobraziť galériu (3)
Ženu tesne pred tragédiou zachytili kamery (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Ako je to možné?! Česká polícia už štvrtý deň pátra po vrahovi 64-ročnej ženy, ktorej nehybné telo našli ležať v električke číslo 17 v Prahe. Podľa doterajšieho vyšetrovania ju niekto usmrtil strelou do hlavy. Zarážajúce však je, že streľbu v električke zjavne nik nepočul ani nespozoroval. Ak áno, tak o tom políciu doposiaľ neinformoval. Vyšetrovatelia zatiaľ len tápu v tme a rozhodli sa o pomoc požiadať aj verejnosť. Polícia v pondelok zverejnila zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú ženu a jej posledné kroky pred smrťou.

Nebohá žena vo štvrtok dopoludnia na Palackého námestí nastupuje na spoj číslo 17 a jej posledné kroky zachytáva bezpečnostná kamera. O pár minút neskôr električka dorazí na konečnú zastávku v pražskej štvrti Modřany a vystúpia z nej všetci cestujúci, okrem jednej ženy. Vodička si ju nevšíma, otáča električku a vyráža na ďalšiu cestu.

Desivá záhada v Česku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Na zastávke Levského nastupujú prví cestujúci a električka štartuje smerom na Levského. Medzitým však pasažieri v druhom vozni nachádzajú telo ženy. Na hlave má stopy po krvi a je v bezvedomí. Pomôcť jej už nemohli ani privolaní záchranári, konštatujú smrť. Polícia zaisťuje miesto a vypočúva svedkov. Keďže netušia, kde mohol vrah vystúpiť, dlhé hodiny prehľadávajú okolie, avšak bez výsledne.

Jedno je však isté. Žena umrela násilím. "Počas piatkového dopoludnia detektívi na základe výsledkov pitvy a ďalších informácií zistili, že žena zomrela cudzím zavinením a preto si celý prípad prevzali kriminalisti," informoval vtedy policajný hovorca Jan Daněk. Identitu ženy sa podarilo zistiť ešte v deň jej smrti. Podľa polície ide o 64-ročnú ženu z Prahy.

Desivá záhada v Česku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Muži zákona už štvrtý deň bezradne pátrajú po útočníkovi. Rozhodli sa dokonca využiť aj pomoci širokej verejnosti. Majú totiž k dispozícii zábery z bezpečnostných kamier, ktoré zachytávajú  nebohú ženu ešte pred tragédiou. "Prosíme každého spoluobčana, aby si tieto obrázky pozrel a uvedomil si, či s touto poškodenou necestoval v inkriminovanom čase električkou číslo 17," vyzval policajný hovorca Tomáš Hulan.

Polícia hľadá nielen svedkov streľby, ale všetkých, ktorí 13. februára v čase od 9:55 do 10:20 cestovali spomínanou električkou do Modřan. Aj oni totiž môžu podľa polície disponovať informáciami, ktoré by mohli mať pre kriminalistov cenu zlata. Nezabudli dodať, že prípadnému svedkovi zaručujú anonymitu. Polícii sa majú hlásiť na bezplatnom čísle 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu