Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prahu ovláda strach: Po meste behajú 3 chladnokrvní vrahovia, polícia je zúfalá!

Vrahovia žien a taxikára sú na úteku Zobraziť galériu (3)
Vrahovia žien a taxikára sú na úteku (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Rozštvrtené telo ženy vo Vltave, popravený taxikár a zastrelená žena v električke. To všetko sú obete nebezpečných vrahov, ktorí už niekoľko týždňov či mesiacov unikajú pražskej polícii. Vyšetrovanie všetkých troch prípadov uviazlo na mŕtvom bode a obyvatelia Prahy začínajú mať vážne obavy.

Môžu sa slobodne prechádzať ulicami, vracať na miesta činu, vyčíňať znova. Pražským policajtom doposiaľ unikajú najmenej traja nebezpeční vrahovia. Prehľad stále nedoriešených prípadov priniesla Tv Nova.

Rozštvrtená žena vo Vltave

Príšerný nález plávajúci v rieke Vltava otriasol českou metropolou ešte v októbri minulého roka. Veslári vtedy pod Barrandovským mostom objavili podozrivé igelitové vrece. Šok nastal, až keď ho policajti otvorili. Našli v ňom časti rozrezaného ľudského tela. Tým však otrasný prípad neskončil. V nasledujúcich dňoch ohavných nálezov pribúdalo.

Kriminalisti nakoniec našli hneď niekoľko igelitových vriec s pozostatkami, na základe ktorých vytvoril približný popis osoby, ktorej patrili. Má isť o ženu vo veku 20 až 40 rokov, strednej postavy a môže merať asi 169 až 175 centimetrov. Popis ani pomoc verejnosti však žiadne výsledky nepriniesol. Totožnosť ženy i jej vraha je doposiaľ neznáma.

Na tomto mieste objavili jedno z igelitových vriec.
Zobraziť galériu (3)
Na tomto mieste objavili jedno z igelitových vriec.  (Zdroj: Policejní deník)

Poprava taxikára

Ďalší z prípadov sa odohral na prelome januára a februára. Polícia vyhlásila pátranie po nezvestnom taxikárovi Petrovi Sedláčkovi, ktorého auto sa nakoniec našlo po niekoľkých dňoch v pražských Vinohradoch. Petr bol v ňom, no mŕtvy. Niekto mu niekoľkými ranami prestrelil hlavu.

Po vrahovi však dodnes niet ani stopy. Mohlo by ísť o niekoho z radov zákazníkov a polícia preto požiadala ľudí, ktorí s ním v osudný deň cestovali, aby pomohli s ich svedectvom.

Zastrelená žena v električke

Najviac však Pražanom naháňa strach vrah ženy z električky číslo 17. Jej nehybné telo tam našli pasažieri ešte v polovici februára. Polícia v Modranoch, kde k vražde došlo, vykonala už niekoľko veľkých pátracích akcií, no páchateľ akoby sa prepadol pod zem. Zarážajúce na prípade je aj to, že si streľbu na ženu nik nevšimol.

Ženu tesne pred smrťou zachytili bezpčenostné kamery.
Zobraziť galériu (3)
Ženu tesne pred smrťou zachytili bezpčenostné kamery.  (Zdroj: Polícia ČR)

"To viete, že sa bojíme. Tou električkou cestujeme s deťmi denne. Možno vraždil kvôli peniazom. A čo bude robiť, keď ich minie? Zase pôjde vraždiť," vyspovedala sa vystrašená mamička Katarína. Muži zákona aj v tomto prípade vyzvali verejnosť na pomoc pri pátraní. Ani po mesiaci však vo vyšetrovaní nenastal žiaden posun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu