Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lavrov: Médiá zakrývajú fakty o tom, čo sa deje na Ukrajine!

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes obvinil západné médiá, že pri informovaní o udalostiach na Ukrajine zámerne skrývajú mnohé fakty.

Dodal, že západné médiá prinášajú reportáže alebo fotografie pokojných demonštrantov, ktorí žiadajú spravodlivosť a poriadok, a vládne bezpečnostné zložky sa "ich zversky" snažia potlačiť.

"V skutočnosti (médiá) zakrývajú mnoho faktov o tom, čo sa deje na Ukrajine," upozornil Lavrov a ako príklad uviedol prejavy extrémizmu a antisemitizmu. Dodal, že tento problém sa týka rovnako vlády, ako aj opozície.

Ako informovala agentúra RIA Novosti, prístup médií dnes Lavrov kritizoval aj v súvislosti so spravodajstvom zo Sýrie, kde dochádza k "podsúvaniu" starých informácií či snímok. 

V súvislosti so zverstvami rozličných režimov je mnoho faktov dokazujúcich pokusy o vedomé ovplyvňovanie verejnej mienky, dodal Lavrov. Ako príklad uviedol nemenovanú mediálnu spoločnosť, ktorá na dotvorenie obrazu o udalostiach v Sýrii použila snímky spred desiatich rokov - pochádzajúce z Iraku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu