Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Baby si búchajú hlavy o stenu kvôli sexzoznamke: Chceli dvetisíc, dostali toto!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia ČR, SITA)

OSTRAVA - Sexuálne služby ponúkané prostitútkami nie sú práve najlacnejšie a tak sa mladík z Ostravy rozhodol vymyslieť spôsob, ako na tom ušetriť. Legálnou cestou to nešlo a tak skĺzol na zlé chodníčky vedúce až k vysnívanému sexuálnemu pôžitku zadarmo. A ako to dopadlo? Najbližších pár rokov bude môcť o posteľných radovánkach akurát tak snívať a to navyše vo väzenskej cele.

V máji minulého roka mladá žena odovzdala českým kriminalistom falošnú bankovku v hodnote dvoch tisíc českých korún, ktorú vraj dostala od "klienta". S tým sa zoznámila na internetovej zoznamke, kde si dohodli stretnutie s účelom poskytnutia sexuálnych služieb. "Stretnutie prebehlo a muž jej zaplatil. Keď chcela žena následne platiť dvojtisícovkou za potraviny v obchode, predavačka jej povedala, že ide pravdepodobne o falzifikát," uviedla policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

A mala pravdu. Kriminalisti bankovku zaslali na odborný posudok, z ktorého vyplynulo, že bankovka je skutočne falošná. Policajti spustili pátranie po neznámom falšovateľovi a na stopu ich priviedol dávnejší, veľmi podobný prípad, kedy muž v Olomouci tiež platil dvojtisícovou bankovkou za sexuálne služby. Porovnaním oboch prípadov polícia dospela k názoru, že ide o toho istého páchateľa.

Baby si búchajú hlavy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Je ním 24-ročný muž z Ostravy, ktorý si mal v polovici minulého roka doma na bežnom zariadení vyrobiť bankovky rôznych hodnôt. Keďže dvestokorunáčky sa mu nevydarili, zahodil ich do koša. Dvojtisícové bankovky sa mu však zdali celkom vierohodné a tak si ich zopár dal do peňaženky. "Pôvodný úmysel platiť falzifikátmi napríklad za benzín si rozmyslel z obáv podrobnej kontroly peňazí obsluhou. A druhou variantou bolo ušetriť nimi pri platení za sexuálne služby," dodala Štětínská.

Falošnými bankovkami zaplatil za sex dvakrát, v Ostrave a Olomouci. Ostatné falzifikáty radšej zlikvidoval, pretože tušil, že polícia mu je na stope. V súčasnosti čelí obvineniu zo zločinu falšovania a pozmenenia peňazí, za čo mu hrozí až 8 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu