Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ďalšia streľba na univerzite: Študent (23) zabil asistenta (†21)

Streľba na univerzite v americkom meste West Lafayette. Zobraziť galériu (11)
Streľba na univerzite v americkom meste West Lafayette. (Zdroj: SITA)

WEST LAFAYETTE – Život jednej osoby si vyžiadala dnešná streľba na Purdue University v americkom štáte Indiana. K incidentu došlo okolo poludnia miestneho času, polícia komplex následne uzatvorila z dôvodu vyšetrovania, píše agentúra DPA.

Podľa výpovedí svedkov dosiaľ neidentifikovaný strelec vošiel do miestnosti v budove elektrotechnickej fakulty "so zámerom niekomu ublížiť". Po tom, ako po svojom čine vyšiel z budovy, vzdal sa polícii. Vedenie školy potvrdilo smrť jedného človeka. Univerzita sa nachádza v meste West Lafayette, približne 100 kilometrov juhovýchodne od Chicaga, a navštevuje ju 39.000 študentov.

Obeťou streľby je podľa polície dvadsaťjedenročný asistent učiteľa Andrew Boldt. Strelcom je dvadsaťtriročný študent Cody Cousins​​. Dôvody jeho streľby zatiaľ nie sú známe.

Hovorkyňa univerzity Liz Evansová pre televíziu CNN neskôr uviedla, že po zatknutí vraha sa prevádzka školy vrátila do normálu. Ide už o štvrtý prípad streľby na škole v USA od 13. decembra minulého roku, keď 17-ročného študenta zastrelili v Denvere. Dva prípady sa stali minulý týždeň - vo Filadelfii a Novom Mexiku; obišli sa však bez obetí na životoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu