Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sobotka prechladol, koaličnú zmluvu odovzdá Zemanovi až v piatok

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka (Zdroj: SITA)

PRAHA - Predseda ČSSD Bohuslav Sobotka odovzdá podpísanú koaličnú zmluvu prezidentovi Milošovi Zemanovi až v piatok, hoci o schôdzku s ním požiadal v pondelok. Informoval o tom dnes server Novinky.cz s tým, že Sobotka pre prechladnutie zrušil svoj dnešný program.

"S pánom prezidentom sa zídem na základe mojej včerajšej žiadosti v piatok. Donesiem mu originál podpísanej koaličnej zmluvy a požiadam ho, aby čo najskôr podnikol ústavné kroky vedúce k rýchlemu menovaniu novej vlády," napísal v SMS správa Novinkám.cz.

Lídri strán ČSSD, ANO a KDU-ČSL v pondelok v Poslaneckej snemovni v Prahe podpísali koaličnú zmluvu, ktorá sa v 200-člennej dolnej komore parlamentu bude opierať o 111 poslancov, a predstavili personálne nominácie na jednotlivých členov vlády. Slávnostný akt sa uskutočnil 72 dní od volieb.

Dohodli sa, že nová česká vláda bude 17-členná. ČSSD obsadí osem kresiel, ANO šesť a KDU-ČSL tri. Predseda ČSSD Bohuslav Sobotka na tlačovom brífingu oznámil, že koalícia "je pripravená ako po programovej, tak po personálnej stránke na to, aby sa ujala vládnej zodpovednosti". Na rade je teraz prezident, píšu Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu