Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Český premiér Sobotka pricestuje na prvú návštevu

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Novovymenovaný český premiér Bohuslav Sobotka pricestuje na pozvanie svojho slovenského partnera Roberta Fica vo štvrtok 13. februára na návštevu SR. Týmto sa pokračuje v tradícii prvých slovensko-českých návštev po zvolení najvyšších ústavných činiteľov.

Sobotku čakajú bilaterálne rozhovory s Ficom, stretne sa s ministrom financií Petrom Kažimírom a s predsedom parlamentu Pavlom Paškom. Vyplýva to z návrhu na prijatie delegácie vlády ČR, ktoré ministerstvo zahraničných vecí odoslalo na schválenie slovenskému kabinetu.

Diskusie sa budú týkať bilaterálnych vzťahov a východísk pre najbližšie obdobie, skúseností SR s výberom daní, spolupráce v rámci Vyšehradskej skupiny a tiež aktuálnych európskych záležitostí. Okrem toho prerokujú prípravu a obsah plánovaného spoločného zasadnutia vlád SR a ČR.

Obaja premiéri taktiež verejne vystúpia v rámci zasadnutia Národného konventu o Európskej únii na tému "Spoločne 10 rokov v EÚ - akú Európu chceme?". Podujatie sa uskutoční 13. februára v Rektorskej sieni Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu